Key2Drive!

Nieuws

12
jan '21
16
dec '20
8
mei '20

Key2Drive vanaf 11 mei weer geopend (onder voorwaarden)

De Overheid heeft besloten dat rijscholen met ingang van maandag 11 mei aanstaande weer open mogen. Waar mogelijk moet het werk op 1,5 meter afstand worden georganiseerd. Het dragen van een mondkapje is niet verplicht.

Dit overwegende heeft Key2Drive! besloten om – onder de volgende voorwaarden – weer met lessen te starten:

Voorafgaand aan elke les worden – via de app – de volgende twee vragen aan de leerling gesteld:
1) Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 14 dagen de diagnose corona gehad?
2) Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts (vanaf 38C), hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten?

Worden beide vragen naar waarheid via de app door de leerling met “nee” beantwoord, dan gaat de les door. Volgt het antwoord “ja” dan gaat de les niet door en wordt deze niet in rekening gebracht.
Bij twijfel beslist de instructeur en wordt er niet gereden.
Als de instructeur zelf in de 24 uur voorafgaande aan de les last heeft gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten, dan wordt dat ook via de app aan de leerling gemeld en komt de les te vervallen.

Voorafgaand aan elke les worden de contactpunten in het voertuig gedesinfecteerd en wordt het voertuig gelucht.

Het mee laten rijden van familieleden/vrienden tijdens je rijles is niet meer mogelijk; dus alleen leerling en instructeur in de auto.

Vanwege het niet kunnen handhaven van de 1,5 meter in de auto, zal tijdens de les een mondkapje gedragen dienen te worden door zowel leerling als instructeur.

En wat kan je zelf doen om het besmettingsrisico zoveel als mogelijk nog verder te beperken?
Was voordat je in de auto stapt je handen en doe dit ook als je na de les weer thuis komt!

DE VERKEERSVEILIGHEID STOND ALTIJD AL VOOROP BIJ KEY2DRIVE! MAAR NU GELDT VEILIGHEID VOOROP!

Inmiddels heeft het CBR gemeld dat:

  • vanaf woensdag 13 mei wordt gestart met het afnemen van theorie-examens. Dit geldt voor alle categorieën.
  • op maandag 18 mei gefaseerd wordt begonnen met het afnemen van praktijkexamens, toetsen en rijtesten.

Theorie-examens zijn vanaf maandag 11 mei door kandidaten weer te reserveren via mijn CBR. Het CBR start deze examens met een aangepaste zaalbezetting van 50% zodat voor 1,5 meter afstand tussen elke kandidaat kan worden gezorgd.
Als jouw theorie-examen vanwege de coronamaatregelen is geannuleerd, krijg je geen voorrang bij het opnieuw plannen van het examen. Er wordt de volgende prioritering aangehouden:

  • Beroepsexamens
  • B en AM, dan A en recreatievaart
  • Zaalexamens hebben voorrang op individueel begeleide examens.

Helaas is het nog niet mogelijk om aan te geven wat de exacte wachttijd voor een theorie-examen zal zijn.
Vanaf woensdag 13 mei kunnen de rijscholen weer praktijkexamens reserveren. Over de voorwaarden en de maatregelen die gelden tijdens de examens volgt nadere informatie.

TER INFORMATIE: LANDELIJK HEEFT HET CBR SINDS 16 MAART JL RUIM 300.000 EXAMENS, RIJTESTEN EN CURSUSSEN MOETEN ANNULEREN EN DEZE MOETEN OPNIEUW WORDEN INGEPLAND.

Check www.cbr.nl voor verdere informatie omtrent de aangepaste regels en veiligheidsmaatregelen op de examenlocaties.

23
apr '20
20
apr '20

Tijdelijke maatregelen examenuitslagen en certificaten

Door de maatregelen tegen Covid-19 dreigen examenuitslagen en certificaten te verlopen. Om Nederland mobiel te houden heeft Minister van Nieuwenhuizen tijdelijke maatregelen getroffen. Alle uitslagen van theorie-examens voor auto, bromfiets en het praktijkexamen voertuigbeheersing voor de motor, waarvan de geldigheidsduur vervalt (of is vervallen) in de periode tussen 16 maart en 1 juni, blijven in ieder geval geldig tot 1 december 2020.

31
mrt '20
16
mrt '20
rijexamen halen
24
feb '20

Tips voor je rijexamen van Key2Drive! uit Veldhoven

Zenuwen onder controle met onze handige tips!

Wij van Key2Drive! in Veldhoven hebben al veel mensen aan een rijbewijs geholpen. Heb jij binnenkort je rijexamen op de planning staan? Wij snappen dat dat heel spannend kan zijn! Naast het nemen van voldoende rijlessen bij ons in Veldhoven zijn er nog meer manieren om je voor te bereiden op je rijexamen. Wij geven je in dit blog wat handige tips zodat jij goed voorbereid je rijexamen tegemoet gaat!

Tip 1: Plan een rijles vlak voor je rijexamen

Als het even kan, is het handig om een rijles te nemen voorafgaand aan jouw examen. Zo ben je weer helemaal vertrouwd met de auto als je rijexamen begint. Omdat je al even achter het stuur hebt gezeten heeft je spanning ook al een beetje kunnen zakken. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die een rijles hebben gehad vlak voor hun examen tien procent meer kans hebben om te slagen!

Tip 2: Laat je instructeur meerijden bij het rijexamen

Wanneer je je rijexamen gaat afleggen, kun je ervoor kiezen om je instructeur met je mee te laten rijden. Dat kan heel prettig zijn, zodat jij je wat meer op je gemak voelt tijdens je examen. Daarnaast kan je instructeur je nog tips geven voor je volgende examen als het je onverhoopt niet lukt in om een keer te slagen voor je rijbewijs.

Tip 3: De juiste voeding

Je hebt natuurlijk meer kans om te slagen voor je examen als je lekker in je vel zit. De juiste voeding kan je helpen om je energiek en geconcentreerd te voelen voor je examen. Kies voor een maaltijd met veel vitaminen en mineralen, de juiste brandstof voor jouw hersenen. Uit onderzoek is gebleken dat in bananen stoffen zitten die je alertheid en je concentratievermogen vergroten.

Tip 4: Wees niet bang voor de examinator

Bang zijn voor je examinator is nergens voor nodig. Hij of zij is ook maar een mens! Je examinator kijkt gewoon mee terwijl jij een stukje gaat rijden en is er echt niet op uit om jou te laten zakken!

Haal je rijbewijs met Key2Drive! in Veldhoven!

Een foutloos examen rijden is onmogelijk, leg de lat dus niet te hoog voor jezelf. Uiteindelijk is een rijexamen niets meer of minder dan een stukje rijden met de auto, waarbij het belangrijk is dat je veilig rijdt zoals je dat tijdens de lessen is geleerd. Dankzij lessen bij onze rijschool in Veldhoven zitten al veel mensen nu met vertrouwen en plezier achter het stuur. Jij binnenkort ook? Bel naar: 040-2953838 en maak snel een afspraak voor rijlessen in Veldhoven bij Key2Drive!

Rijschool Valkenswaard
13
mrt '18
25
jan '18

lockdown van 15-12-20 t/m 19-01-21 is verlengd t/m 09-02-2021

klik hier voor de laatste informatie