Key2Drive!

Rijopleiding B bij Rijschool Key2Drive!

Rijopleiding B

Met een Rijopleiding B op maat
betaal je minder en slaag je sneller!

Gratis intake

Tijdens de gratis intake, die circa 60 minuten duurt, wordt aan de hand van je vaardigheden, leertempo en verkeerskennis een inschatting gemaakt van het aantal lessen waaruit jouw Rijopleiding B gaat bestaan. Zo kunnen wij als Rijschool een individuele aanpak leveren.

Interesse in de gratis intake? Neem dan contact met ons door te bellen naar 040-2953838 of te mailen naar info@key2drive.eu. Ook kunt u het contactformulier op deze pagina invullen.

Lessen bij onze Rijschool

 • De lesduur kan, ook binnen je opleiding, variëren: 1 uur (60 minuten) – 1,5 uur – 2 uur – 3 uur.
 • De lesfrequentie – een of meerdere keren per week – vindt in overleg plaats.
 • Per les word je volgens afspraak van huis, school of ergens anders in de directe omgeving gehaald en gebracht.
 • De rijlessen worden gegeven in het examengebied Eindhoven, dat de gehele stad en haar directe omgeving beslaat.
 • De lestijd wordt volledig besteed aan jouw lesonderwerp! Er worden dus geen andere kandidaten tijdens jouw les opgehaald en/of weggebracht.

De beste manier om je voor te bereiden op je praktijkexamen is te lessen op doordeweekse dagen overdag en zo mogelijk te variëren in de aanvangstijden. Op verkeersarme avonden en zaterdagen doe je onvoldoende rijervaring op en zijn er veel minder leermomenten, waardoor er meer lessen nodig zullen zijn. Het streven is dat rijden in het donker deel uitmaakt van jouw opleiding.

TussenTijdse Toets (TTT)

Tijdens je opleiding bij onze rijschool bestaat de mogelijkheid, maar dit is dus niet verplicht, om deel te nemen aan een TTT bij het CBR. Deze TTT lijkt heel veel op een “echt” examen. De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden en of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers.

Na afloop krijg je advies van de examinator, zodat je precies weet wat er nog extra geoefend moet worden tijdens het resterende opleidingstraject. Om deel te nemen aan een TTT moet je in het bezit zijn van je theoriecertificaat!

Voordelen TTT

 • Je beleeft hoe je reageert in het verkeer onder druk.
 • Je krijgt opbouwende kritiek van een onafhankelijke expert op je verkeersdeelname;
 • Indien goed uitgevoerd, krijg je vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen tijdens het eerste praktijkexamen. (Lukt een goede uitvoering niet, dan worden de bijzondere verrichtingen tijdens het examen opnieuw getoetst).

De Lesauto van Rijschool Key2Drive!

De rijschool heeft als lesauto gekozen voor de handgeschakelde Ford Ecosport, omdat dit een auto is met een gemakkelijke bediening die zich uitstekend leent om het autorijden onder de knie te krijgen. Onze lesauto heeft niet alleen een moderne uitstraling en een comfortabele zit, maar beschikt eveneens over vele handige functies en slimme technologieën, zoals cruise control, achteruitrijcamera, navigatie 6.5-inch kleuren touchscreen, parkeerhulp, adaptieve snelheidsregeling en verkeersbordenherkenning. Daarnaast zorgen vloeiende lijnen voor een goede aerodynamica, belangrijk voor het benzineverbruik.

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze lesauto.

Rijopleiding b auto

Algemeen

 • De Rijopleiding B bestaat uit een theorie-examen (zie theorie) en een praktijkexamen.
 • Alvorens je deel mag nemen aan het praktijkexamen moet je geslaagd zijn voor je theorie.
 • Vanaf 16 jaar mag je theorie-examen doen en in principe vanaf 16,5 jaar mag je rijlessen volgen.
 • Vanaf je 17e mag je praktijkexamen doen.
 • Slaag je voor je 18e verjaardag, dan mag je – tot je 18 jaar bent – al autorijden onder begeleiding van een coach.
 • Volgens de gegevens van het CBR is het aantal lessen van een uur om een eerste keer te slagen 40 (landelijk gemiddelde). Er zijn mensen die dit sneller doen, maar ook die meer tijd nodig hebben.

Tarieven rijschool Key2Drive

Onze basis lesprijs is € 55,00 voor een les van 60 minuten. Vanwege de individuele lesmethode van onze rijschool vermelden wij hier geen pakketprijzen. Meld je aan voor een vrijblijvende intake; daarmee geef je ons de mogelijkheid een aantrekkelijke pakketprijs te maken voor jouw opleiding.

In de afgelopen 3 jaar heeft COVID-19 een grote impact gehad op Nederland. Het kabinet geeft geen adviezen meer die alleen gericht zijn op corona en ook de adviezen over testen op corona en isolatie na een coronabesmetting zijn per maart 2023 komen te vervallen.

Wel geeft de overheid adviezen om luchtwegvirussen, zoals griep, verkoudheid en corona (want het virus is er nog steeds), te voorkomen. Heeft u klachten die passen bij luchtweginfecties, zoals hoesten, niezen, keelpijn en een loop-of snotneus?

 1. Blijf thuis als u ziek bent.
 2. Overleg bij lichte klachten met uw werkgever of u thuis kunt werken.
 3. Vermijd bij klachten fysiek contact met mensen die (ernstig) ziek kunnen worden van een luchtweginfectie. En als fysiek contact toch nodig is, draag dan een mondkapje.

Dit overwegende heeft Key2Drive! besloten de voorwaarden – waaronder al sinds het begin van de Coronapandemie wordt gelest – per mei 2023 als volgt aan te passen:

Voorafgaand aan elke les worden – via de app – de volgende twee vragen aan de leerling gesteld:

1) Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 14 dagen de diagnose corona gehad?

2) Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts (vanaf 38C), hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten?

Worden beide vragen naar waarheid via de app door de leerling met “nee” beantwoord, dan gaat de les door.

Volgt het antwoord “ja” of een van de vragen, dan wordt in overleg besloten of de les doorgang vindt met het dragen van mondkapje of dat de les wordt geannuleerd. In dat laatste geval wordt de les niet in rekening gebracht.

Als de instructeur zelf in de 24 uur voorafgaande aan de les last heeft gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten, dan wordt dat ook via de app aan de leerling gemeld en kan in overleg worden besloten of de les doorgaat met het dragen van een mondkapje of niet.

VEILIGHEID BLIJFT VOOROP STAAN BIJ KEY2DRIVE!