Key2Drive!

Definitieve invoering 2toDrive op 15 maart 2018

Rijschool Valkenswaard

Vanaf 16,5 jaar starten met rijlessen!

De mogelijkheid voor 17-jarigen om het rijbewijs te halen en onder begeleiding van een coach rijervaring op te doen is met ingang van 15 maart definitief ingevoerd.
Dit houdt in dat wanneer je 16 jaar of ouder bent je mag starten met het halen van het theorie-examen.
· Vanaf 16,5 jaar mag je praktijklessen volgen en de begeleiderspas aanvragen.
· Wanneer je 17 jaar bent geworden, mag je rijexamen doen.
· Als je het examen haalt, dan kan je totdat je 18 wordt, in de auto rijden samen met jouw begeleider(s).
· Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.

Word jij binnenkort 16,5 jaar of ben je dat al? Dan kan je dus beginnen met rijles! Meer weten of informatie aanvragen? Vul het formulier in of bel 06 533 490 20

« »

In de afgelopen 3 jaar heeft COVID-19 een grote impact gehad op Nederland. Het kabinet geeft geen adviezen meer die alleen gericht zijn op corona en ook de adviezen over testen op corona en isolatie na een coronabesmetting zijn per maart 2023 komen te vervallen.

Wel geeft de overheid adviezen om luchtwegvirussen, zoals griep, verkoudheid en corona (want het virus is er nog steeds), te voorkomen. Heeft u klachten die passen bij luchtweginfecties, zoals hoesten, niezen, keelpijn en een loop-of snotneus?

  1. Blijf thuis als u ziek bent.
  2. Overleg bij lichte klachten met uw werkgever of u thuis kunt werken.
  3. Vermijd bij klachten fysiek contact met mensen die (ernstig) ziek kunnen worden van een luchtweginfectie. En als fysiek contact toch nodig is, draag dan een mondkapje.

Dit overwegende heeft Key2Drive! besloten de voorwaarden – waaronder al sinds het begin van de Coronapandemie wordt gelest – per mei 2023 als volgt aan te passen:

Voorafgaand aan elke les worden – via de app – de volgende twee vragen aan de leerling gesteld:

1) Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 14 dagen de diagnose corona gehad?

2) Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts (vanaf 38C), hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten?

Worden beide vragen naar waarheid via de app door de leerling met “nee” beantwoord, dan gaat de les door.

Volgt het antwoord “ja” of een van de vragen, dan wordt in overleg besloten of de les doorgang vindt met het dragen van mondkapje of dat de les wordt geannuleerd. In dat laatste geval wordt de les niet in rekening gebracht.

Als de instructeur zelf in de 24 uur voorafgaande aan de les last heeft gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten, dan wordt dat ook via de app aan de leerling gemeld en kan in overleg worden besloten of de les doorgaat met het dragen van een mondkapje of niet.

VEILIGHEID BLIJFT VOOROP STAAN BIJ KEY2DRIVE!